29
H, M
2388 New Articles

TE TJERA

Grid List

Në lartësinë e bjeshkëve, aty ku natyra nuk i ka kursyer bukuritë, u çel zyrtarisht një tjetër sezon turistik, ai veror.

Dy deputetët e Partisë Demokratike, të lënë jashtë listave për zgjedhjet parlamentare të 25 qershorit, Jozefina Topalli dhe Arben Imami, kanë kërkuar mbledhjen e forumeve të partisë për të shkarkuar kreun e kësaj force, Lulzim Basha.

Rikonstruksioni i rrugës së Vilunit në njësinë administrative të Velipojës është në varësi të fondit shqiptar të zhvillimit.

Qeveria shqiptare ka vendosur tu fali subjekteve të ndryshme gjobat dhe kamatëvonesat për kontributet e papaguara të sigurimeve shoqërore.

Mesazh i Myftiut me rastin e Fillimit të Muajit Ramazan 1438/2017

Të dashur dhe të nderuar vëllezër dhe motra, besimtarë muslimanë, bashkëqytetarë,

Nëpërmjet këtij mesazhi dua t’ju përhajroj me zemër, në prag të Muajit të Madhërishëm të Ramazanit 1438/2017, duke u lutur me shpirt që Zoti i gjithësisë t’jua lehtësojë agjërimin e tij, sakrificat dhe përkushtimin për t’u lartësuar drejt shkallëve më të spikatura të devotshmërisë në jetë!

Ky Muaj vjen si një mundësi ndryshimi dhe përmirësimi për jetën e gjithësecilit prej nesh, nëpërmjet kthimit të sinqertë e me zemër nga dyert e pendimit, adhurimit, bamirësisë, rregullimit të marrëdhënieve familjare dhe atyre farefisnore, kthimit nga Kur’ani për ta lexuar atë me meditim dhe përshpirtje, me qëllim angazhimin për t’u veshur me moralin e ajeteve të tij, në rrugëtimet e përsosjes së takvasë në jetën tonë.

Ramazani është Muaji i takimeve dhe i afrimeve, i shtimit të adhurimeve dhe i kontrollimit të nefsit, me qëllim mbylljen e shumë prej faqeve të hutimit dhe gabimeve të shkuara, si dhe hapjen e faqeve të reja të përkushtimit ndaj besës së Zotit dhe ndërtimit të urave të reja të harmonisë dhe besimit në shoqëri!

Ramazani ka në thelb të tij elementë të shumtë hyjnorë, si: mëshira, falja, toleranca, harmonia, distancimi nga e keqja, dhuna, terrori, ekstremizmi e fanatizmi i verbër e vrastar, që prish çdo ekuilibër dhe shkatërron çdo urë lidhjeje me tjetrin në jetë! Fjalëkalimi i këtij Muaji: “Unë jam agjërueshëm!”, personifikon modelin e individit dhe shoqërisë së përgjegjshme për veprat, sjelljet, fjalët, si dhe dëshirën e mirë të ndërtimit të urave, distancimit nga çdo mendim e veprim që e dëmton tjetrin!

Ju ftoj me zemër që ta jetojmë këtë Muaj të paqtimit dhe rritjes së harmonisë së besimit, si dhe të trupëzojmë në marrëdhëniet tona krejt elementët e tij hyjnor, që na shërbejnë për t’i dhënë më dinjitet e ndriçim, më bukuri e vlerë jetës sonë, marrëdhënieve tona shoqërore, vetë vlerave tona kombëtare!

Me zemër të mirë Ramazanin, ju të dashurit e mi, Shkodrës së dashur, Shqipërisë së shtrenjtë, mbarë ymmetit islam!
Paqja dhe bekimet e All-llahut Mëshirëplotë mbulofshin me pelerinën e Paqes mbarë botën tonë, krejt njerëzimin! Amin!

Televizionet kryesore në vend i janë drejtuar me një letër Autoritetit të Mediave Audiovizive dhe OSBE-së ku kërkojnë nga partitë politike që të marrin masa dhe të zbatojnë Kodin Zgjedhor.

Është ndarë nga jeta në moshën 53-vjeçare deputeti i LSI-së Gjovalin Kadeli. Raportohet se ai vuante nga një sëmundje e rëndë.

Qeveria greke ka dhënë me koncesion kuadratet detare dhe tokësore në zonën e veriut deri në Peloponez nëpërmjet një marrëveshje të nënshkruar në Athinë pasditen e së enjtes në Ministrinë greke te Energjetikës, nga ministri Jorgos Stathakis dhe kompanive fituese të koncesioneve.

Pas denoncimit në Fiks Fare, ku produktet e bulmetit që shiteshin në treg ishin me vaj palme, ka reaguar Autoriteti Kombëtar i Ushqimit.

Nga Mentor Kikia

Sot në Shqipëri, më e pakta që duhej të ndodhte ishte që njerëzit të mblidheshin para Ministrisë së Bujqësisë dhe Ushqimit e të qëllonin me topa gjalpi apo djathi këtë ministri.

Advertisement