25
H, SH
2759 New Articles

Foto lajm/ 4 Mars 1946, data kur nisen pushkatimet ndaj klerit

AKTUALITET
TIPOGRAFIA

Në orën 5:00 të mëngjesit të datës 4 mars 1946 u pushkatuan në Shkodër, pranë varrezave të Rrmajit, atë Gjovanni Fausti e atë Daniel Dajani, së bashku me seminaristin Mark Çuni, atë Gjon Shllakun, Qerim Sadikun dhe Gjelosh Lulashin. Të gjithë këta martirë, së bashku me 32 martirë tjerë të Kishës katolike shqiptare, janë shpallur të Lumë nga Selia e Shenjtë, më 5 nëntor 2016.
#përtëmosharruar

 

Foto: Momente kur "të akuzuarit" shkojnë drejt sallës së gjyqit.

 

 

Burimi: Vendi i Deshmise dhe Kujteses Shkoder