20
H, N
3024 New Articles

Shkodranët i kthehen gjeneratorëve dhe qirinjve

AKTUALITET
Typography

I kishim harruar, por janë rikthyer po aq të dobishëm sa i dikur në vitet 2000 kur Shkodra përjetoi edhe periudhën me të errët të furnizimit me energji elektrike. Këtë dhuratë shkodranëve ia ka bërë OSHEE, dhe defekti në 3 fidra që ka lënë shkodrën në errësirë të plotë, që në orët e para të mengjesit të së martës.

Gjysma e bizneseve kane qene pa energji elektrike duke bllokuar në këtë mënyrë edhe aktivitinv e tyre të përditshëm. Megjithatë, ato i janë rikthyer gjeneratorëve.

Përballë temeperaturave mbi 40 gradë celcius shkodranët sot janë përballur me nje situatë aspak normale, duke u detyruar te gjejn alternative për të përballuar të nxehtin pervelues të këtyre ditëve.

 

Përvec Shkodrës, mungesa e energjisë elektrike ka perfshire edhe piken turistike të Velipojes e cila prej disa ditësh ne orë të ndryshme vuan mungesen e energjise elektrike

 

Në kulmin e sezonit turistik, qoftë në Velipoje, por edhe ne Shkodër ky është nje imazh i shemtuar qe i ofrohet te huajve qe vizitojnë shkodrën, dhe duke kthyer shkodranet, ne pikepyetjes qe ka nisur ti mundojë që tani: A nisën kufizimet e energjisë elektrike sërish?! – Referen i cili që në vitin 2005, ishte harruar por duket se në kulmin e thatësirës dhe ne hidrocentralet e boshatisur, do të duhet ta risjellin ne vemendje