22
Mer, N
3051 New Articles

Bye bye fake news, lajmet ne Facebook do jene me pagese

AKTUALITET
Typography

Lajmet e rreme janë drejt fundit. Rrjeti më i madh social, Facebook konfirmoi se brenda vitit 2017 lajmet që shpërndahen në të do të jenë me pagesë, falë marrëveshjes me 10 agjenci ndërkombëtare lajmesh.

 

Testimet për formulat dhe mënyrat e abonimit do të kryhen brenda pak kohësh. Të ardhurat do të shkojnë për agjencitë e lajmeve dhe pagesat nuk do të bëhen me anë të internetit.

Modelet e publikimit të lajmeve do të jenë dy, i pari do të lejojë leximin falas deri në një numër të caktuar artikujsh dhe i dyti do të jetë një version falas për ato lajme që agjencitë do të vendosin të publikojnë pa pagesë.

Me këtë lëvizje sipas Facebok do të jetë më e lehtë në të ardhmen që të sinjalizohen lajme të rreme