20
H, N
3024 New Articles

Mberrin vaksina kunder semundjes se gjedhit

AKTUALITET
Typography

Ka mberritur vaksina kunder semundjes se dermatozes nodulare. Ne qarkun e shkodres qe nga kjo e premte ka nisur faza e vaksinimit prej 5000 kreresh gjedhe dhe pas perfundimit te ketij procesi do vijoje edhe faza perfundimtare ku do te vaksinohen edhe 10 mije krere te tjera. Kete e ka pohuar kreu I drejtorise rajonale te bujqesise Mustaf Kraja sipas te cilit deri tani jane vaksinuar 26500 krere gjedhe. Lajmin e ka bere publike Mustaf  Kraja nenvizon se ne te gjithe qarkun jane prekur 300 krere bageti ndersa 51 kane ngordhur.

Gjithashtu Mustaf Kraja ka sqaruar se lajmi I publikuar ne media se lopet e prekura nga dermatoza nodulare shiten te ngordhura per sallam nuk eshte I vertete pa perjashtuar rastet se mundet edhe te ndodhe.