18
Sh, N
2975 New Articles

Lugji: Bulizmi pasoja drastike, deri ne vetevrajse!

SOCIALE
Typography

Një në pesë nxënës janë shprehur se ngacmohen, fyhen apo denigrohen nga bashkëmoshatarët e tyre. Studimi i parë i realizuar në Shqipëri e vlerëson bulizimin si fenomenin më shqetësues në ambjentet e shkollave.  Fatmir Lugji drejtor ekzekutiv i Qendres YMCA albania shprehet se paralelisht po behet nje studim rajonal per kete fenomen, dhe te dhenat jane shqetesuese.Te rinj te dhunshem dhe kontigjent krimi te cilet shkolla nuk po ia del ti perfshije ne proceset edukuese.

 

Bullizmi sic mund te kuptohet eshte nej fenomen i perhapur ne shqiperi i cili ka pasoja te renda tek te rinjte qe jane pre e tij, nga krijimi i pasigurive ne vetvete e deri tek vetvrasja

 

 

 

Bulizimi fizik dhe ai verbal jane format me te perhapura dhe zakonisht femijet dhe te rinjte , viktime e tij, humbin vetebesimin dhe ulin pritshmerite per te ardhmen e tyre. Ndaj sipas Lugjit eshte e domosdoshme qe te zhvillohen trajnime dhe seanca edukuese ne shkolla per ti mesuar te rinjte me konceptet e tolerances dhe socializimit. 

/Antena Tv