20
H, N
3024 New Articles

Studentet, dhuruesit kryesor vullnetar te gjakut

SOCIALE
Typography

Dhurimi vullnetar i gjakut ndodh edhe ne dite te zakonshme dhe jo vetem ne fushata ndergjegjesuese. Sipas Vera Gjinaj koordinatore e Kryqit te Kuq per dhurimin e gjakut, numri i dhuruesve eshte dyfishuar dhe vit pas viti verehet nje ndergjegjesim i qytetareve. Tashme nuk jane vetem familjaret qe dhurojne gjak per te afermit e semure apo  ne rast aksidentesh, por edhe dhurues vullnetar pjesa me e madhe e te cileve jane studente.

 

Dhurimi i i gjakut i ben mire shendetit tone, teksa dhuruesit perfitojne nje pakete analizash te plote falas e cila ne kushte te zakonshme eshte e kushtueshme.

 

Para 7 vitesh ishin afro 200 dhurues ne vit, teksa tashme numri i tyre eshte dyfishuar, duke mos llogaritur perjashtimet  qe ndodhin per persona te cilet shkojne per te dhurauar gjak por nuk mund ta kryejne per shkak te problemeve  shendetesore qe evidentohen pas analizave. Gjinaj ka falenderuar te gjithe institucionet qe kane bashkepunuar ne vite ne fushata per dhurimin e gjakut , perfshi ketu dhe institucionet fetare qe i ndihmojne ne kete mision ne emer te jetes.