20
H, N
3024 New Articles

Zjarret ne Shkoder, demi financiar 1.5 milion leke te reja

SOCIALE
Typography

Jane 1. 5 milion leke te reja dem financiar shkaktuar nga zjarret vetem gjate kesaj periudhe.

Konfirmimi vjen nga kryeinspektori i mjedisit ne Shkoder Edmond Terthorja i cili thote se jane djegur dhe pershkuar nga flaket afro 900 ha pyje dhe shkurre.

 

Problem mbeten zjarreveniet e qellimshme apo dhe nga pakujdesia. Prandaj Inspektoriari i pyjeve ka nje apel fermereve dhe banoreve te mos djegin shkurre dhe mbeturina, ndersa viztoreve te zonave te ndryshme te mos hedhin cigare te ndezura ne toke pasi mund te behen shkak per zjarre te cilat ne keto temperatura eshte e pamundur te menaxhohen .

 

 

Terreni malor i qarkut te Shkodres veshtireson nderhyrjen per shuarjen e flakeve. Teksa ne performancen negative, ndikim ka dhe mungesa e mjeteve dhe burimeve njerezore.